Επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Καθολική Επισκοπή Σύρου

  • Παρασκευή, 18 Αυγούστου, 2017 - 12:44

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt επισκέφθηκε τη Σύρο και ζήτησε να συναντηθεί και με τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου.

Επειδή ο Σεβασμιότατος Eπίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Σύρου, τον υποδέχθηκαν στο γραφείο του Επισκόπου, ο Σεβασμιότατος πρώην Επίσκοπος Σύρου π. Φραγκίσκος Παπαμανώλης και ο Εφημέριος Αγίου Γεωργίου -Αγίου Σεβαστιανού π. Ιωσήφ Πρίντεζης.

Μέσα σε πολύ εγκάρδιο κλίμα ο κ. Πρέσβης συζήτησε επί 30 περίπου λεπτά με το Σεβασμιότατο και ζήτησε να μάθει πληροφορίες, τόσο για τους Καθολικούς κατοίκους της Σύρου, όσο και γενικότερα για τους κατοίκους και τα προβλήματα του νησιού.

Ο Σεβασμιότατος τον ενημέρωσε πλήρως για όλα και ζήτησε την βοήθεια τόσο την προσωπική όσο και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, σε θέματα που σχετίζονται κυρίως, με επενδύσεις Αμερικανών επιχειρηματιών στη Σύρο, τόσο στον Τουριστικό όσο και στον Ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο.

Στο τέλος της συζήτησης ο Σεβασμιότατος προσέφερε στον κ. Πρέσβη ένα βιβλίο για τα Καθολικά εξωκλήσια της Σύρου και εκείνος του προσέφερε ένα βιβλίο με θρησκευτικά στοιχεία της πατρίδας του.

Τέλος ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την εγκάρδια συζήτηση που είχαν και του υποσχέθηκε ότι τόσο εκείνος, όσο και η Αμερικανική Κυβέρνηση θα πράξουν ότι είναι καλύτερο για το μέλλον της Σύρου!

Λεονάρδος Ιωάν.Βαμβακάρης