Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Να μη χάσω τον Θεό μου και να υπηρετήσω το μήνυμά του”

  • Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2017 - 07:35

Η αξία της προσπάθειας του ανθρώπου να μοιάσει στον Δημιουργό του επισημαίνεται ως κρίσιμο μήνυμα στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, την οποία και παρουσιάζει η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

“Αυτή την Κυριακή μπορεί να την ονομάσουμε Κυριακή της αγάπης. Ο ευαγγελιστής Λουκάς σήμερα μας παρουσιάζει μία περικοπή από την επί του όρους ομιλία του Χριστού που είναι πραγματικά ένας “χρυσός οδηγός” προκειμένου οι άνθρωποι να καταλάβουν το νόημα της ζωής τους” αναφέρει προλογικά η κ. Φετουρή, προσθέτοντας τα παρακάτω στη σημερινή τοποθέτησή της στο καθιερωμένο ραντεβού με τους πιστούς.

“Πολλά μηνύματα σήμερα, μεγάλα δυνατά, ουσιώδη και ζωτικά. Όλα αυτά για να καταλάβουμε πώς μπορούμε να δούμε τον δρόμο προς την τελειότητα. Αυτός ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός και λέγεται αγάπη. Είμαστε όλοι πλάσματα του Θεού. Είμαστε δημιουργήματα της αγάπης του Θεού. Αυτή η αγάπη φανερώθηκε στον άνθρωπο όταν πλάστηκε κατ΄ εικόνα του Θεού. Δηλαδή είμαστε όντα λογικά, ελεύθερα με μία αθάνατη ψυχή. Έχουμε όμως υποχρέωση να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα καθαρή κι αν είναι δυνατόν να την ομοιάσουμε με τον Θεό. Δηλαδή να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το “καθ΄ ομοίωση” που είναι δική μας προσωπικά επιλογή. Να μπορέσουμε να κάνουμε καλή διαχείριση της ελευθερίας μας και να προσπαθήσουμε με έναν προσωπικό αγώνα να ζούμε αυτή την αρετή της αγάπης προκειμένου να φτάσουμε στην τελειότητα. Δυστυχώς ο άνθρωπος όμως, καταστρέφει την εικόνα του Θεού. Πώς; Μα με την καθημερινότητά του όταν αγαπάει, όταν αγκαλιάζει τη ματαιότητα, αγαπάει τις χαρές της ματαιότητας, τότε χωρίς να το καταλάβει αμαυρώνεται η εικόνα αυτή της δωρεάς του Θεού που μας έχει δώσει”.

Δείτε την εκπομπή στο web tv της Κοινής Γνώμης.