Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Ο Θεός έχει δώσει μεγάλες δυνάμεις στον άνθρωπο”

  • Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017 - 11:34

Την προσέγγιση του πόνου στη ζωή των ανθρώπων υπό την οπτική γωνία της θρησκευτικής παράδοσης αναλύει προλογικά στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή της, η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή.

Στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο ραντεβού της με τους πιστούς, η ίδια παραθέτει τα Κυριακάτικα μηνύματα του ευαγγελίου, στο πλαίσιο της εκπομπής “Μηνύματα Πίστεως” από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

“Σήμερα το μήνυμα που βγαίνει από τον λόγο του Ιησού Χριστού είναι πώς να αντιμετωπίζουμε την παρούσα ζωή και πώς να ετοιμαζόμαστε και για τη μέλουσα. Επίγεια ζωή. Είναι εύκολη; Όχι, όσο ωραία και να είναι εύκολη δεν είναι. Γιατί δεν είναι εύκολη; Επειδή υπάρχει ο πόνος. Ο πόνος είναι ο σύντροφός μας. Μυστήριο είναι αυτός ο πόνος των θλίψεων. Ταλανίζει τον άνθρωπο από την ώρα που θα βγει μέσα στον κόσμο. Οι άνθρωποι όλων των αιώνων που αντίκριζαν τον πόνο, τον έβλεπαν με δέος, με τρόμο και με φόβο. Μήπως αυτός ο κόσμος πλάστηκε με τις θλίψεις;

Αυτός ο πόνος, δεν κάνει καμία διάκριση. Χτυπά όλους τους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία τί αξίωμα κατέχεις μέσα στην κοινωνία. Πόσες πανεπιστημιακές γνώσεις έχεις, πόσα χρήματα έχεις. Τίποτα ακριβώς δεν μπορεί να σταματήσει τον πόνο και να σε αφήσει “έξω”. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν δε θέλουν θα πιουν το πικρό ποτήρι του πόνου των θλίψεων. Θα χτυπήσεις οπωσδήποτε την πόρτα κάποιου ανθρώπου, όλων των ανθρώπων. Και είσαι αναγκασμένος, είσαι υποχρεωμένος θέλεις δεν θέλεις να ανοίξεις την πόρτα. (...)

Οι αιτίες που πονά ο άνθρωπος είναι πάρα πολλές. Αμέτρητες μπορώ να πω. Κοινωνικές, οικονομικές, πνευματικές και με όλα τα άλλα τα συναισθήματα που έχει ο άνθρωπος. (...) ο Σατανάς που διοικεί τον κόσμο, σκοτίζει τον άνθρωπο, ο άνθρωπος κάνει λάθη, υπηρετεί μόνο τη ματαιότητα και τότε βρίσκεται σε αδιέξοδα και τα αδιέξοδα, δημιουργούν λύπη και προβλήματα”.