Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Οδηγός σε αυτή τη δύσκολη ζωή, ο λόγος του Θεού”

  • Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 - 09:38

“Καταφύγιο” για λύσεις στα σημερινά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι ο λόγος του Θεού, προκειμένου ο ίδιος να μην χάνει, αλλά αντίθετα να ενδυναμώνει την πνευματικότητά του.

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της σημερινής διαδικτυακής εκπομπής της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου “Μηνύματα Πίστεως”, από την υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής.

Προτού μιλήσει για την ευαγγελική περικοπή αυτής της Κυριακής, η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, σημειώνει τα ακόλουθα, προλογικά:

“Η εκπομπή μας προσπαθεί να αγκαλιάσει όσο μπορεί τον σύγχρονο άνθρωπο γιατί διαπιστώνει ότι ο άνθρωπος της εποχής μας δεν υπάρχει... ή υπάρχει μόνον μέσα στη ζωή, χωρίς να τη ζει. Δεν τη χαίρεται τη ζωή. Γιατί; Γιατί θέλησε να είναι αδέσμευτος από τη ζωή κι αντί να είναι αδέσμευτος έγινε ασύνδετος από αυτήν ακριβώς τη ζωή.

Σήμερα θέτουμε το ερώτημα: Αυτός ο άνθρωπος αποδεσμεύθηκε, ελευθερώθηκε είναι χαρούμενος; Ζει ευχαριστημένος; Απ΄ ό,τι βλέπουμε, δυστυχώς όχι. Βλέπουμε έναν άνθρωπο καταθληπτικό, σκεπτικό, με πολλές απορίες. Κι έναν άνθρωπο - μπορώ να πω - χωρίς καμία χαρά. Γι αυτό ο Λόγος του Θεού, που κάθε ένας είναι βήμα ζωής κι ελευθερίας, δεν θα πρέπει να τον ακούμε;

Ο κόσμος της καθημερινότητας δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος και χρειάζεται να έχουμε πνευματικότητα, πολύ δυνατή και βαθιά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σημερινής ζωής, οι οποίες μας αφαιρούν την χαρά, μας αφαιρούν την ελευθερία και είμαστε δέσμιοι μίας καταστάσεως που δεν μπορούμε να ελευθερωθούμε, παρόλο που θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Κι αυτό επειδή ο Θεός μας έφτιαξε ελεύθερους.

(...) Ο Ευαγγελιστής Λουκάς σήμερα, μας παρουσιάζει την ευαγγελική περικοπή όπου ο Χριστός είχε έναν ιστορικό διάλογο με έναν Εβραίο, ο οποίος ήταν νέος άνθρωπος, πολύ πλούσιος, αλλά και πολύ πνευματικός άνθρωπος, ήταν τηρητής του μωσαϊκού νόμου. Αυτός ο άνθρωπος πλησιάσει τον Χριστό και του ζήτησε πώς μπορεί να κληρονομήσει τη βασιλεία των ουρανών. (...)”.