Ιερά Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στον Όρμο Κορθίου

  • Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 5 Δεκ. 2017 - 7:48

Ο Άγιος Νικόλαος, ως πολιούχος Άγιος του Όρμου Κορθίου Άνδρου, εορτάζεται κάθε χρόνο με μεγάλες τιμές. Το πρόγραμμα πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου ξεκινάει σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της σπουδαίας εορτής. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου και ο Δήμος Άνδρου ανακοινώνουν το πρόγραμμα και καλούν τους πιστούς να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα της 5ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στις 7:00 μ.μ. και τη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας του Αγίου Νικολάου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορία των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της περιοχής, ακολούθως θα τελεστεί τρισάγιο υπέρ μνήμης και αναπαύσεως αδελφών και γονέων ημών και θα γίνει ρίψη στεφάνων.

Στις 6 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7:30 π.μ. Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία υπό του Άρχοντος Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

Στις τελετές και τις εκδηλώσεις συμμετέχουν ιερείς, πλήθος πιστών και μαθητών των σχολείων, ενώ προσκεκλημένοι είναι οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Άνδρου και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Όρμος Κορθίου «φοράει» τα γιορτινά του και προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτή εορτή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου:

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017
7:00 μ.μ.
*Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος
* Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Νικολάου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου
* Λαμπαδηφορία των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της περιοχής μας
*Τρισάγιο υπέρ αιωνίας μνήμης και αναπαύσεως των αδίκως τελειωθέντων και εξαφανισθέντων αδελφών και γονέων ημών
* Ρίψη στεφάνων

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017
7:30 π.μ.
*Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος