Mηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Χριστός γεννάται ας τον δοξάσουμε”

  • Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου, 2017 - 09:56

Το μήνυμα των Χριστουγέννων και της αγάπης του Θεού που σαρκώθηκε για να σώσει τον άνθρωπο μεταφέρει σήμερα η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκπομπής της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Μεταφέροντας τις πατρικές ευχές και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κκ. Δωροθέου Β΄, η κ. Φετουρή προλογικά αναφέρει τα παρακάτω: “Η Άγια νύχτα, ένας σταθμός για τη ζωή μας, ένα χαρμόσυνο μήνυμα είναι τα Χριστούγεννα. Πηγή μοναδικής χαράς αποτελεί το ότι ο Θεός κατέβηκε κάτω στη γη. Δεν είναι πια αόρατος είναι ορατός. Είναι κοντά μου είναι δίπλα μου. Μεγάλο το γεγονός. Ο Θεός έγινε άνθρωπος.

Αγαπημένοι φίλοι μου, ενώθηκαν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού οι δύο φύσεις, η θεία και η ανθρώπινη μαζί. Ο λόγος σαρξ εγένετο. Αυτή η σάρκωση είναι το μεγαλύτερο θαύμα που έγινε μέσα στην ιστορία. Η σάρκωσις αυτή είναι μία πράξη φιλανθρωπίας είναι μία πράξη μεγάλης ελεημοσύνης του Θεού προς τον άνθρωπο.

Ο λόγος σαρξ εγένετο. Μυστήριο, πώς να μιλήσω γι αυτό μεγάλο μυστήριο. (...) Πώς είναι δυνατόν να καταλάβω ότι κατέβηκε ο ίδιος ο Θεός κάτω και ταυτόχρονα να είναι και στον ουρανό επάνω. Μεγάλο το μυστήριο, αλλά δέχομαι ακριβώς τη δύναμη του ίδιου του Χριστού και ξέρω πολύ καλά πως όταν ο Θεός θέλει κάτι να κάνει παραμερίζονται οι νόμοι της φύσεως γιατί δικοί του είναι και οι νόμοι οι φυσικοί. (...) Απλώς το δέχομαι. Στηρίζομαι στην παντοδυναμία του”.