O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β' στην Τήνο

  • Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, 2018 - 13:01

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αποβιώσαντος Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.

Ο Ναός κατεκλείσθη από τους πιστούς οι οποίοι και εκκλησιάσθηκαν και προσήλθαν για το Ιερό Μνημόσυνο, μεταξύ αυτών ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Ι.Βρούτσης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Προϊστάμενοι των υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο διατελέσας Δήμαρχος, διατελέσαντες Επίτροποι.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος μίλησε για τη θεολογία της Εκκλησίας για τα Ιερά Μνημόσυνα και για την προσευχή της Εκκλησίας εν τω συνόλω της, των κεκοιμημένων εν ουρανοίς και των στρατευομένων επί της γης ως μιας ενότητος και αναφέρθηκε στη ζωή και την δραστηριότητα του εκλιπόντος Δημάρχου.

Την εκκλησιαστική τάξη επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιερά Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, ευλόγησε την Βασιλειόπιτα των υπαλλήλων και των μελών, απερχομένων και νέων του Διοκητικού Συμβουλίου και συνεχάρη τον Πρόεδρο ιατρό Νικόλαο Διαμαντάκη και τα μέλη του ΔΣ και τους εργαζομένους σε αυτό για τη δραστηριότητά τους.

Ο Πρόεδρος, με έκδηλη συγκίνηση, έκανε ένα σύντομο απολογισμό αναφερθείς στις δραστηριότητες του Ι.ΤΗ.Π. εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους τους συνεργάτες του.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη στο Λιμεναρχείο Τήνου προσκεκλημένος του Λιμενάρχη Υποπλοιάρχου ΛΣ κ. Βασιλείου Αποστολοπούλου και ευλογησε την πίτα, αναφέρθηκε στη δραστηρίοτητα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος για την πάταξη παραβατικών και εκνόμων ενεργειών σε ολόκληρη την Ελλάδα με την επιτυχία των σκαφών του Λιμενικού Σώματος υπό την καθοδήγησή του, αναφέρθηκε στη φύλαξη των συνόρων και στη διάσωση των προσφύγων και συνεχάρη τον Λιμενάρχη και τους Αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Τήνου για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται τους χιλιάδες προσκυνητές και ευχήθηκε η Παναγία και ο Άγιος Νικόλαος να τους σκεπάζουν όλους και να τους ευλογούν.

Πηγή: imsyrou