Χειροτονήθηκε Διάκονος ο Αντώνιος Τριανταφύλλου

  • Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2018 - 06:23

Στο ωμοφόριο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τον ευσεβή οικογενειάρχη Αντώνιο Τριανταφύλλου, η εις Διάκονον χειροτονία του οποίου τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Πνευματική χαρά και συγκίνηση πλημμύρισε τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και της εκπαίδευσης, συγγενείς του νεοχειροτονηθέντος Διακόνου και πιστοί από όλες τις Ενορίες της Σύρου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού αναφέρθηκε στην έναρξη της περιόδου του Τριωδίου, ως μία ακόμη ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας και να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας υπό το φως της διδασκαλίας του Κυρίου, περιέγραψε τον τρόπο σκέψης του Τελώνου και του Φαρισαίου και κάλεσε το νεόφυτο Κληρικό, ο οποίος επί δύο χρόνια προετοιμάστηκε πνευματικά στους Ιερούς Ναούς του Προφήτη Ηλία και Κοιμήσεως της Θεοτόκου να παραμείνει σε όλη του τη ζωή Τελώνης, ως προς την ταπείνωση, και Διάκονος στην υπηρεσία του Θεού και των ανθρώπων.

Ο Μητροπολίτης Σύρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ήθος, την ευγένεια, τον αυθορμητισμό, την υπακοή και τη προθυμία του κ. Τριανταφύλλου, χαρίσματα με τα οποία ο Θεός έχει περικοσμήσει την προσωπικότητά του.