Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Μεγάλη Σαρακοστή: Πνευματικό Ταξίδι με προορισμό το Πάσχα

  • Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, 2018 - 10:33

Η τελευταία Κυριακή, πριν από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Είναι γνωστή και ως Κυριακή της Τυροφάγου. ΄΄Όπως σημειώνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή στα σημεινά «Μηνύματα Πίστεως», πρόκειται για ένα σταθμό για περισυλλογή, ένα σταθμός για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε το υπόλοιπο του Τριωδίου.

Από αύριο αρχίζει το δεύτερο μέρος, το οποίο είναι μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο. Η εκκλησία μας καλεί να το τιμήσουμε, να κατανοήσουμε τη λειτουργική παράδοση και να συμμετέχουμε σε αυτή τη ζωή της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και να μπούμε σε μια πνευματική άσκηση που είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο.

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή έχει σχέση με τη ζωή του ανθρώπου, την ιδιότητά του ως μέλους τα Εκκλησίας. «Θεωρείται πρωταρχικό μας καθήκον λοιπόν να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι διδάσκει η Εκκλησία».

Όλες οι ακολουθίες της είναι πιο πυκνές και πιο κατανυκτικές. «Αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσεις τη λειτουργικότητα της Μεγάλης Τεσσαρακοστή, μέσα από την οποία θα συναντήσεις το Θεό, που είναι ζωντανός, δίπλα σου και θέλει να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα δύσκολα».

Μέσα από αυτή την πορεία, ο άνθρωπος θα γνωρίσει τη Θεότητα, το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του και θα προετοιμαστεί για το Πάσχα.