Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Ύψωση Τιμίου Σταυρού: Δροσερός ίσκιος για τον οδοιπόρο της ζωής

  • Σάββατο, 10 Μαρτίου, 2018 - 09:52

Την τρίτη Κυριακή των νηστειών, η Εκκλησίά υψώνει τον Τίμο Σταυρό  προκειμένου οι πιστοί να τον προσκυνήσουν και να πάρουν δύναμη για να φτάσουν μέχρι το τέλος του αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Όπως σημειώνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή στα σημερινά «Μηνύματα Πίστεως», ο Τίμιος Σταυρός εκφράζει την ανεκλάλητη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. Είναι ένα δυνατό και εκπληκτικό κήρυγμα της σιωπής και φανερώνει όλο το ανεξιχνίαστο πάθος της σοφίας του Θεού, το ύψος της ταπείνωσής Του. Περικλείει μέσα του όλο το νόημα της θείας και ανθρώπινης ζωής του Χριστού στη γη. Είναι μια γέφυρα που ενώνει τον ουρανό με τη γη. Το κέντρο της σωτηρίας μας, της καρδιάς μας, το σύμβολο της εκκλησίας και της πίστεώς μας. Εκπέμπει θυσία. Είναι η μοναδική λύση για τα πάθη μας.

Το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού αποτελεί μέσα στους αιώνες μια έμπνευση, μια δύναμη για τη ζωή μας και θα παραμένει πάντα ένα κριτήριο ποιότητας πνευματικής συνέπειας για όλους μας. «Αυτός ο Τίμιος Σταυρός γίνεται ένα δροσερός ίσκιος για τον οδοιπόρο της ζωής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το πρωί της Θείας Λειτουργίας, η Εκκλησία τοποθετεί τον Τίμιο Σταυρό στο κέντρο, προκειμένου να τον προσκυνήσουμε και να τον παρακαλέσουμε να μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε το πνευματικό αυτό ταξίδι ανάλαφροι, καθαροί και να είμαστε άξιοι να δεχτούμε τα πάθη του Χριστού και την ανάστασή του Κυρίου.