Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Φτάνοντας στο "λιμάνι" της Μεγάλης Εβδομάδας

  • Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018 - 09:23

Την 4η Κυριακή των Νηστειών, το πνευματικό ταξίδι των πιστών ολοκληρώνεται και οι ίδιοι φτάνουν στο «λιμάνι» της Μεγάλης Εβδομάδας, έχοντας πάρει τις ζωογόνες ακτίνες του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο προσκύνησαν την περασμένη Κυριακή.

«Δεν έχουμε καμιά δικαιολογία να ναυαγήσουμε έξω από το λιμάνι αυτό. Γιατί, θα είναι για εμάς ένα βήμα για να δούμε την Ανάσταση», σημειώνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή στα σημερινά Μηνύματα Πίστεως

Τα γεγονότα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής από τον Απόστολο Μάρκο, εξελίσσονται σε δύο δραματικά επίπεδα. Το πρώτο είναι η Μεταμόρφωση του Χριστού. Το δεύτερο είναι η επίσκεψη ενός πατέρα, πονεμένου, λυπημένου, ο οποίος πηγαίνει το άρρωστο παιδί του στον Ιησού για να το κάνει καλά, αλλά ο Χριστός λείπει. Λίγες ημέρες πριν τον σταυρικό Του θάνατο, παρέλαβε τους τρεις αγαπημένους του μαθητές, τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, και ανέβηκαν στο όρος Θαβώρ, για να τους δείξει τη δόξα της θεότητός Του.  πάνω στο βουνό οι τρεις απόστολοι έκατσαν να ξεκουραστούν και κοιμήθηκαν. Όταν ξύπνησαν είδαν τον Ιησού να φωτοβολεί με λαμπρό φως και τα ρούχα του είχαν γίνει λευκά. Μαζί του βρίσκονταν και συνομιλούσαν δύο άντρες, ο Μωυσής και ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια τους κάλυψε νέφος και ακούστηκε μια φωνή από τον ουρανό να αναφέρει «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός· αὐτοῦ ἀκούετε», δηλαδή αυτός είναι ο γιος μου, να τον ακούτε.