Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Η ζωή μεταβάλλεται, δεν αφαιρείται”

  • Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018 - 10:12

Στην ερμηνεία του νοήματος της ζωής και του θανάτου αναφέρεται σήμερα η εκπομπή “Ο Λόγος του Κυρίου” από την Καθολική Εκκλησία Σύρου, με τον π. Γιάννη Μαραγκό να μιλά για την σχετική ευαγγελική περικοπή.

“Στη σημερινή μας περικοπή μερικοί Έλληνες εκφράζουν την επιθυμία να δουν τον Ιησού. Γεγονός που προσφέρει στον Ιησού την ευκαιρία για μια σύντομη παρουσίαση του νοήματος της ζωής του και του θανάτου του.

Ας ακούσουμε το επεισόδιο αυτό όπως μας το παρουσιάζει το ευαγγέλιο κατά Ιωάννη: Τον καιρό εκείνο, ανάμεσα σε όσους ανέβηκαν στα Ιεροσόλυμα για να προσκυνήσουν κατά τη γιορτή ήταν και μερικοί Έλληνες.

Αυτοί λοιπόν, πλησίασαν τον Φίλιππο που καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον παρακαλούσαν λέγοντας “Κύριε θέλουμε να δούμε τον Ιησού”. Ο Φίλιππος πήγε και το είπε στον Ανδρέα και μετά, ο Ανδρέας μαζί με τον Φίλιππο πήγαν και το είπαν στον Ιησού. Κι ο Ιησούς τους αποκρίθηκε και τους είπε: “Έφτασε η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου. Αλήθεια, αλήθεια σας λέω. Αν ο σπόρος του σιταριού που θα πέσει στο χώμα δεν πεθάνει, αυτός μένει μόνος. Αλλά αν πεθάνει, τότε φέρνει καρπό πολύ. Όποιος αγαπά τη ζωή του θα τη χάσει και όποιος σε αυτόν τον κόσμο μισήσει τη ζωή του, θα την διαφυλάξει για τη ζωή την αιώνια. Αν κάποιος υπηρετεί εμένα, εμένα να ακολουθεί. (...)”.