Ο Λόγος του Θεού κάθε Κυριακή από την Καθολική εκκλησία

Όποιος αγκαλιάζει τον Σταυρό, παίρνει τη δύναμη να Αναστηθεί

  • Κυριακή, 1 Απριλίου, 2018 - 10:27

Τα μηνύματα της Κυριακής των Βαΐων μεταφέρει στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπής της Καθολικής Επισκοπής Σύρου, ο π. Γιάννης Μαραγκός. 

 Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει έξω από τον ναό, όπου θα ευλογηθούν οι ελιές και οι φοίνικες και έπειτα σε λιτανεία θα εισέλθουμε στον ναό για να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της ευλογίας θα ακουσθεί το ευαγγέλιο της εισόδου του Ιησού στην Ιερουσαλήμ με τρόπο θριαμβευτικό ενώ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το ευαγγέλιο που θα ακουσθεί είναι από το κατά Ματθαίον και είναι το πάθος του Ιησού Χριστού”.

Διαβάζοντας το ευαγγέλιο της εισόδου, αναφέρει: “Όταν πλησίασαν στα Ιεροσόλυμα κι έφτασαν στη Βηθσφαγή στο όρος των ελαιών, τότε ο Ιησούς έστειλε δύο μαθητές λέγοντάς τους, πηγαίνετε στο απέναντι χωριό και αμέσως θα βρείτε εκεί μία γαϊδούρα κι ένα πουλαράκι μαζί της. Θα το λύσετε το πουλαράκι και θα το φέρετε. Κι αν κάποιος σας πει κάτι, να απαντήσετε, “Ο Κύριος το χρειάζεται κι αμέσως θα το στείλει πίσω”. Αυτό συνέβη για να εκπληρωθεί ό,τι αναγγέλθηκε από το στόμα του προφήτη που έλεγε, πείτε στη θυγατέρα, “ιδού έρχεται σε εσένα ο βασιλιάς σου. Πράος και καθισμένος πάνω σε γάιδαρο και πάνω σε πουλάρι, γέννημα υποζυγίου”. Οι μαθητές λοιπόν πήγαν κι έκαναν όπως τους διάταξε ο Ιησούς. Έφερε τη γαϊδούρα και το πουλάρι κι έβαλαν επάνω τα πανωφόρια τους. Και ο Ιησούς κάθισε....”