Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Ο Χριστιανός πρέπει να είναι γεμάτος φως”

  • Σάββατο, 28 Απριλίου, 2018 - 04:20

Τον κύκλο των “Μηνυμάτων Πίστεως” συνεχίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα από τη διαδικτυακή εκπομπή της με την κα Αλεξάνδρα Φετουρή, με την ίδια να μιλά για το φως της Ανάστασης στις ζωές των Χριστιανών.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου εβδομαδιαίου ραντεβού της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου με τους πιστούς, η κ. Φετουρή σήμερα αναφέρει τα παρακάτω: “Μιλάμε συνέχεια για την Ανάσταση, γιατί η Ανάσταση της Χριστιανοσύνης, προπαντός της Ορθοδοξίας είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Είναι η γιορτή η οποία σφραγίζει κι επικυρώνει το μεγάλο έργο του Θεού και τη σωτηρία των ανθρώπων. Ο Ιησούς Χριστός μας είπε ότι είναι το φως. Δεν μπορεί να υπάρξει Ανάσταση χωρίς φως. Αυτό το φως πρέπει οπωσδήποτε να μπει μέσα στην ψυχή μας να τη φωτίζει, να φωτίζει τα βήματά μας ώστε να μη σκοντάφτουμε στα δύσκολα, να μην κάνουμε λάθη. Ο Χριστιανός πρέπει να είναι γεμάτος χαρά και να ζει χαρούμενος γιατί; Επειδή ζει μέσα στο φως της Ανάστασης.

Ο Χριστός το σταυρικό πάθος του, το έκανε για τον εαυτό του. Την Ανάστασή του όμως, τη χάρισε σε εμάς. Οπότε η Ανάσταση είναι χαρά. (...) Ο Χριστιανός όταν είναι “αναστημένος” δεν έχει προβλήματα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, γιατί ο Χριστός με την Ανάστασή του μας έδωσε ένα μήνυμα που πρέπει καλά να το καταλαβαίνουμε: Ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι αμαρτωλοκεντρικός, ούτε θανατοκεντρικός. Δηλαδή δεν έχει σαν κέντρο στη ζωή του Χριστιανού τον θάνατο και την αμαρτία. Αυτά τα δύο η Ανάσταση τα εξαφάνισε. Και τον θάνατο τον κατήργησε. Ο άνθρωπος δεν πεθαίνει, ζει αιώνια, αλλά και η αμαρτία έχει άφεση. Δεν επικεντρώνεται σε μία παθολογία της αμαρτίας που κάνει τον άνθρωπο θλιμμένο. (...)”.