Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Η Ανάσταση είναι μια καινούρια αθανασία"

  • Σάββατο, 5 Μαΐου, 2018 - 09:55

Όλες οι Κυριακές Μετά την Ανάσταση και μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου έχουν μηνύματα αναστάσιμα. Όπως υπογραμμίζει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή μέσα από τα σημερινά Μηνύματα Πίστεως, η Ανάσταση δεν είναι μια ημέρα αναπαύσεως και γιορτής είναι η μητέρα και σε αυτήν πρέπει εμείς να πάμε να κουρνιάσουμε για να πάρουμε δύναμη και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Η Ανάσταση δεν είναι ένα όνειρο που θέλει να διώξει τον εφιάλτη του θανάτου, καθώς τα όνειρα ξεχνιούνται, και ξεπερνιούνται, είναι όμως μια χειροπιαστή πραγματικότητα για τον κάθε χριστιανό, που τον παρακινεί να προβληματιστεί. Ο Χριστός μας καλεί να ερευνήσουμε τη ζωή του, να τον ψηλαφίσουμε για να μην έχουμε καμία αμφιβολία για το ποιος ήταν. Η Ανάσταση είναι μια μεταμόσχευση καρδιάς και όταν τη μεταμορφώσει, οι χτύποι τους δεν θα σταματήσουν ποτέ.

Αυτό ακριβώς είναι που κάνει την εκκλησία μας ζωντανή. Αυτές οι παλμικές και συνεχείς κινήσεις της Ανάστασης είναι αυτές που διακινούν την εκκλησία μέσα στους αιώνες. Ο Χριστός δεν μας ανέστησε απλώς για να ζούμε με αθανασία, αλλά για να ζούμε την αθανασία της ανάστασης. Δύο λέξεις οι οποίες συνδέονται. Η Ανάσταση είναι δώρο του Θεού. Είναι η ζωή της Εκκλησίας, μια καινούρια αθανασία. Η αθανασία αναφέρεται στη χρονικότητα, αθάνατο είναι κάτι που δεν πεθαίνει ποτέ.