Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Με τα μάτια αγκαλιάζουμε το φως και το σκοτάδι"

  • Σάββατο, 12 Μαΐου, 2018 - 09:58

Για τα μάτια, την ωραιότερη δωρεά που έκανε ο Κύριος στη δημιουργία του για τον άνθρωπο, μιλάει η σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Αυτή την εβδομάδα η εκκλησία γιορτάζει την απόδοση του Πάσχα και την ανάληψη του Χριστού. Καθετί στη ζωή μας κρίνεται από την απόδοσή του. Μόνο τότε έχει αξία και η Ανάσταση του Χριστού αν πράγματι μας απέδωσε. Μας απέδωσε τον Θεό ζωντανό να είναι δίπλα μας. Όταν έγινε η Ανάληψη ο Χριστός πήρε τους μαθητές του και τους είπε «αυτό που θα δείτε, να το μαρτυρήσετε στον κόσμο και να τους πείτε, ότι φεύγω αλλά θα είμαι πάντα δίπλα σε όποιον άνθρωπο με ζητήσει».

Όπως επισημαίνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή στα σημερινά «Μηνύματα Πίστεως», επειδή η ανάσταση του Θεού μας άνοιξε τα μάτια, οι πατέρες της Εκκλησίας έχουν βάλει μία περικοπή του ευαγγελίου όπου ο Χριστός ανοίγει τα μάτια ενός τυφλού εκ γενετής. Φως και σκοτάδι, δύο πραγματικότητες. Το φως της Ανάστασης είναι αυτό που διαλύει το σκοτάδι της ψυχής. Το θαύμα τονίζει το πνευματικό ξεχώρισμα μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος κόσμου, μεταξύ του σκοτεινού κόσμου και του φωτεινού.  Το φως της ανάστασης είναι αυτό που κάνει τη ζωή του ανθρώπου να γίνεται πιο ποιοτική.