Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Πεντηκοστή: Η πιο μεγάλη εορτή της Εκκλησίας

  • Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018 - 10:25

Τα υψηλά θρησκευτικά μηνύματα της Πεντηκοστής μεταφέρει η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, κα Αλεξάνδρα Φετουρή, στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου “Μηνύματα Πίστεως”.

Η ίδια, στην έναρξη της εκπομπής της αναφέρει τα παρακάτω:

“Πεντηκοστή. Η πιο μεγάλη, η πιο χαρούμενη γιορτή της Εκκλησίας μας. Κοσμοϊστορικό γεγονός η Πεντηκοστή. Όλη η περίοδος από τότε που άνοιξε το Τριώδιο και μέχρι σήμερα ακόμα, έναν σκοπό έχει. Κάθε χρόνο να μας οδηγήσει με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος στη λυτρωτική συνάντηση μαζί με τον Ιησού Χριστό.

Αυτή η συνάντηση είναι μία βαθιά ανάγκη του ανθρώπου. Η Πεντηκοστή είναι ένας σταθμός μέσα στον εκκλησιαστικό χρόνο γιατί μας δείχνει ακριβώς, για τι ζει η Εκκλησία και ποιο είναι το νόημά της.

Η εορτή της Πεντηκοστής έχει πολύ βαθιές ρίζες μέσα από την αρχαιότητα ακόμη του Ισραήλ. Ο Θεός έδωσε τις εντολές, τις δέκα εντολές στον Μωυσή πάνω στο όρος Σινά, μόλις έφτασαν μετά από την πορεία των 50 χρόνων.

Η Χριστιανική Πεντηκοστή εορτάζεται πενήντα μέρες μετά από την Ανάσταση του Χριστού και το χαρακτηριστικό της είναι η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος, όπως ακριβώς το είχε προετοιμάσει ο Ιησούς και το είχε υποσχεθεί στους μαθητές του. (...)”.