Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Χρυσός οδηγός για τη ζωή"

  • Σάββατο, 16 Ιουνίου, 2018 - 10:03

Τα μηνύματα από την Επί του Όρους Ομιλία του Ιησού μεταφέρει σήμερα στην εκπομπή της η κα Αλεξάνδρα Φετουρή, υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκπομπής της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Μηνύματα Πίστεως”.

Στον πρόλογό της λέει τα εξής: “Αυτή την Κυριακή η Εκκλησία μας πληροφορεί ότι ο Κύριος πήρε τους μαθητές του και κάνει “εγκαίνια” την πρώτη εμφάνισή του σε δημόσια δράση του. Αυτή η πρώτη εμφάνιση του Χριστού στον κόσμο την βάζει σαν θέμα, πώς ακριβώς ο άνθρωπος πρέπει να ζήσει σε αυτή τη ζωή στη γη. Την παρουσιάζει ο Ματθαίος ο οποίος παίρνει μία περικοπή από την επί του όρους ομιλία και μας λέει ότι αυτή είναι μέσα στην Καινή Διαθήκη, ο χρυσός οδηγός του ανθρώπου. Δηλαδή σε βοηθά στο τι πορεία θα ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις τη ζωή σου. Ακόμη περισσότερο αν την καταλάβεις καλά αυτή την επί του όρους ομιλία, τότε θα ξέρεις και πως να αντιμετωπίσεις τα διάφορα γεγονότα που θα έρθουν στη ζωή.

Ο χρυσός οδηγός στην επί του όρους ομιλία βοηθά όχι μόνον τον πιστό άνθρωπο αλλά και τον άπιστο. Δηλαδή ο άνθρωπος για να καταλάβει τι είναι αυτή η ομιλία θα πρέπει όχι να τη διαβάσει, να τη μελετήσει. (...)”.