Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία

“Ο Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος ανοίγει το δρόμο στην Αλήθεια”

  • Σάββατο, 23 Ιουνίου, 2018 - 10:39

Για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου μιλά σήμερα η Καθολική Εκκλησία, με τον π. Γιάννη Μαραγκό να αναφέρεται στη σχετική παραβολή της βάπτισης του αγίου.

Στο πλαίσιο της εκπομπής “Ο Λόγος του Κυρίου” σημειώνει ο ίδιος τα ακόλουθα: “Ο Άγιος Ιωάννης είναι ο μόνος Άγιος του οποίου γιορτάζουμε τόσο την γέννηση, όσο και τον θάνατο. Το ευαγγέλιο μας μιλά για την εντυπωσιακή χαρά συνυφασμένη με δέος που νιώθει όλο το χωριό και η ορεινή περιοχή της Ιουδαίας για τη γέννηση αυτού του παιδιού. Χαρά και δέος γιατί σε αυτήν την γέννηση βλέπει μία απόδειξη της ενεργούς παρουσίας του Θεού μέσα στην ιστορία τους. Στο ευαγγέλιό του, ο Ευαγγελιστής Λουκάς μας λέει: “Όταν συμπληρώθηκε ο χρόνος για την Ελισάβετ να γεννήσει, γέννησε έναν γιο. Άκουσαν οι γείτονες και οι συγγενείς της ότι ο Κύριος δόξασε το έλεός του επάνω της και χαιρόταν μαζί της.

Και όταν έφθασε η όγδοη ημέρα ήρθαν για την περιτομή του παιδιού και του έδιναν το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, Ζαχαρία.

Απάντησε τότε η μητέρα του και είπε: Όχι, θα ονομαστεί Ιωάννης. Της είπαν τότε, κανένας δεν υπάρχει ανάμεσα στους συγγενείς σου που να ονομάζεται με αυτό το όνομα. Έκανα τότε νεύματα στον πατέρα για να πει πως θέλει να ονομάσουν το παιδί. Εκείνος, ζήτησε μία μικρή πλάκα κι έγραψε τα εξής: Ιωάννης είναι το όνομά του. (...)”.