Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Όταν η λιτότητα και η φτώχεια γίνονται συνώνυμα της πίστης”

  • Σάββατο, 14 Ιουλίου, 2018 - 06:03
  • /   Eνημέρωση: 14 Ιουλ. 2018 - 10:34

Την αποστολή των μαθητών του Ιησού περιγράφει σήμερα η ευαγγελική περικοπή που αναλύει η Καθολική Εκκλησία στο πλαίσιο της εκπομπής “Ο Λόγος του Κυρίου” με την επιμέλεια να έχει ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Προλογικά αναφέρει τα εξής: “Η επίσκεψη του Ιησού Χριστού στην πατρίδα του τη Ναζαρέτ όπως είδαμε ήταν μία αποτυχία. Ο Ιησούς όμως δεν απογοητεύεται αλλά εστιάζει το ενδιαφέρον του στους άλλους και με το κήρυγμά του ξεκινά τη δημιουργία ενός νέου Ισραήλ. Ο ευαγγελιστής Μάρκος περιγράφοντας τη ζωή του Ιησού βρίσκει την ευκαιρία να περιγράψει το ποια θα πρέπει να είναι κατ΄ αναλογίαν και η ζωή του μαθητή.

Γράφει λοιπόν ο ευαγγελιστής: Τον καιρό εκείνο ο Ιησούς περιόδευε τα γύρω χωριά διδάσκοντας. Και κάλεσε τους δώδεκα και άρχισε να τους στέλνει δύο δύο και τους έδινε εξουσία επάνω στα ακάθαρτα πνεύματα. Τους παρήγγειλε να μην παίρνουν μαζί τους στον δρόμο τίποτα, παρά μόνον το ραβδί. Ούτε ψωμί, ούτε σακίδιο, ούτε χάλκινα νομίσματα στη μέση. Αλλά να φορούν σανδάλια στα πόδια και να μην φορούν δύο χιτώνες. Και έλεγε: σε όποιο σπίτι κι αν μπείτε, εκεί να μένετε έως ότου βγείτε από την πόλη. Και όποιο μέρος δεν σας δεχθεί, ούτε σας ακούσουν, φεύγοντας από εκεί να αποτινάξετε και το χώμα κάτω από τα πόδια σας για να είναι μαρτυρία εναντίον τους. Κι εκείνοι έφυγαν και κήρυξαν στους ανθρώπους να μετανοήσουν. (...)”.