Μεγάλη φωτιά στην Απάνω Μεριά

Έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρα του Δήμου, εθελοντές, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Φώτης Ξαγοράρης και Πέτρος Μώτος, καθώς και ο Κυνηγετικός Σύλλογος

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Απάνω Μεριά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι και καίει χορτολιβαδική έκταση.

Στο σημείο της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε ανάμεσα στο Σα Μιχάλη και στο Καστρί, βρίσκονται οχήματα της πυροσβεστικής, υδροφόρο όχημα του Δήμου υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου, Πέτρου Μώτου, καθώς επίσης και εθελοντές, αλλά και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν από λίγα λεπτά στην “Κοινή Γνώμη” ο Αντιδήμαρχος, Φώτης Ξαγοράρης, ο οποίος βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν κινδυνεύουν σπίτια ή καταστήματα, ενώ στην παρέμβαση να επέμβει στην κατάσβεση πτητικό μέσο, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής φάνηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι μπορεί με ιδία μέσα να σβήσει τη φωτιά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τον τόπο της πυρκαγιάς, η φωτιά ξέσπασε στο χώρος της κεραίας που βρίσκεται στην περιοχή Σα Μιχάλη, κατευθύνηθηκε προς τη θάλλασα, ενώ αυτήτην ώρα έχει αλλάξει φορά και κατευθύνεται προς την περιοχή Λυγερό, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να έχουν διασπαστεί σε ομάδες, προκειμένου να έργο τους να είναι πιο αποτελεσματικό.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ενώ η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τη θάλασσα, άλλαξε η φορά της, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς την περιοχή Λυγερό, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να σχηματίζουν ομάδες, προκειμένου να έργο τους να είναι πιο αποτελεσματικό.

Μετά τις 6 το απόγευμα, υπήρχαν δύο μικρές εστίες χαμηλά προς τη θάλασσα, οι οποίες δε δημιουργούσαν έντονη ανησυχία, ενώ το μέτωπο της φωτιάς που εκτεινόταν προς το Λυγερό υποχώρησε. Όμως για ασφάλεια μετέβηκε στο σημείο, μικρή χερσαία δύναμη, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη βλάστηση στην περιοχή και το σημείο είναι δύσβατο να πλησιάσει η Πυροσβεστική.