Σκαλί, καλέ μου, σκαλί

“Σημείο παγίδα” που αυξάνει την επικινδυνότητα και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος χαρακτηρίζουν οι επιχειρηματίες της οδού Πετροκοκκίνου στο κέντρο της Ερμούπολης το τελευταίο σκαλοπάτι του κλιμακωτού δρόμου που οδηγεί στην αγορά.

Παρά το κίτρινο χρώμα του, το οποίο επιλήφθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ώστε να γίνεται αντιληπτό από τους περαστικούς, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει περάσει απαρατήρητο με δυσάρεστη κατάληξη.

Πάνω από 15 πτώσεις

Πάνω από 15 άτομα, τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έχουν τραυματιστεί σοβαρά μετά από πτώση και έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο. “Τρέμουμε στην ιδέα μήπως σκοτωθεί κανένας άνθρωπος και δεν θέλουμε να το ζήσουμε”, υπογράμμισε η κ. Λίτσα Ψαλλίδα. Κατέστησε δε γνωστό, ότι παρόλο που οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι ενήμερες επί του θέματος, μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει παρεμβατικές ενέργειες.

”Θα πρέπει το συνεργείο μας να το βάψει ξανά, καθώς δεν διακρίνεται καλά, κυρίως από τους ηλικιωμένους”, δήλωσε ο πολιτικός μηχανικός, κ. Δαυίδ Διακοδημητρίου.

Επιπλέον, έκρινε ότι το ενδεχόμενο κατάργησης του σκαλοπατιού και αντικατάστασής του από κάποια ράμπα, θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω των δικύκλων, τα οποία συνήθιζαν να διέρχονται παράνομα στο δρόμο και πριν την ανάπλαση του αστικού κέντρου, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγαλύτερες αναταραχές.