Διαφωνεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων με το αντίτιμο στην αστική συγκοινωνία

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Κάθετα αντίθετοι στην απόφαση επιβολής υποχρεωτικής ακύρωσης του εισιτηρίου για τη χρήση των mini bus εμφανίζονται τα μέλη του Εργατοϋπολληλικού Κέντρου Κυκλάδων, εξηγώντας πως η εφαρμογή αυτού του μέτρου, αυτόματα προσθέτει κόστος στα καθημερινά έξοδά τους.

“Να ανακληθεί η απόφαση”

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητούν να προχωρήσει στην ανάκληση της σχετικής απόφασης το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σύρου – Ερμούπολης καθώς το αντίτιμο του 1 ευρώ για τη μετακίνησή τους προς Βροντάδο, Δήλι, Καμίνια και Άνω Σύρο αποτελεί ένα επιπρόσθετο οικονομικό φορτίο για τους ίδιους, παρούσας της οικονομικής συγκυρίας. “Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων εκφράζει την αντίθεσή του, στην απόφαση του δήμου να καθιερώσει εισιτήριο στην αστική συγκοινωνία. Σε αυτήν την κρίσιμη οικονομική περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί 50%, που η ανεργία πλήττει την πλειοψηφία των ενεργών συμπολιτών μας, είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται ο πολίτης με ένα επιπλέον έξοδο. Έχουμε κατ' ιδίαν εκφράσει τις απόψεις μας και ζητάμε από το δήμο να ανακαλέσει αυτή την απόφαση”, αναφέρει το περιεχόμενο της ανακοίνωσής τους.

Αποδοκιμασία και των συνταξιούχων

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, πριν από ένα μήνα, την ίδια θέση είχε εκφράσει και ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, Γιάννης Χαρίτος, ο οποίος με δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” είχε υποστηρίξει, “Δεν μας περισσεύει ούτε μισό λεπτό. Θα στερήσουν στον κάθε συνταξιούχο το καφεδάκι που απολάμβανε μέχρι τώρα στο ΚΑΠΗ, καθώς θα αναγκάζεται πλέον να καταβάλει αντίτιμο για την μετακίνησή του. Ο δήμος θέλει να μας μειώσει τη σύνταξη κατά 60 ευρώ το μήνα. Πρέπει να καταλάβουν σε τι κατάσταση έχουν φέρει τον κόσμο και να το σταματήσουν”.