Νέα παράταση έως 31/10 για ΚΗΦΗ-ΚΔΗΦ

  • Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2013 - 06:00

Νέα παράταση δόθηκε στη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) των Δήμων, μετά από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί στα μέσα Μαΐου προηγούμενη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, η οποία βάσει του άρθρου 47 παρ.2 του νόμου 4141/2013 παρέτεινε την ισχύ των συμβάσεων του προσωπικού που απασχολείται στα κέντρα αυτά που λειτουργούν με ευθύνη των Δήμων, έως το τέλος Ιουλίου, με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των φορέων στον νέο κύκλο του προγράμματος.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού παρατείνονται εκ νέου έως τις 31 Οκτωβρίου 2013.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα λειτουργούν 68 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα οποία εξυπηρετούνται περίπου 1.520 ηλικιωμένοι και απασχολούνται 270 εργαζόμενοι, καθώς και 43 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας όπου εξυπηρετούνται πάνω από 1.000 άτομα και απασχολούνται 450 εργαζόμενοι. Στα ΚΗΦΗ παρέχονται υπηρεσίες όπως νοσηλευτική φροντίδα, ατομική υγιεινή, δημιουργική απασχόληση και φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης.

Για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας σε ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, διατίθεται το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ.