Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου των γιατρών στα μικρά νησιά

Ταξίδι "ζωής"

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι στα μικρά νησιά των Κυκλάδων του κλιμακίου των γιατρών του Ιατρικό Συλλόγου Αθήνας και της εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκτός από εξετάσεις που πραγματοποιούν στον πληθυσμό των νησιών, παραδίδονται και φάρμακα στα Κέντρα Υγείας και στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία.

Προς τη διευκόλυνση του κλιμακίου, έχει υπάρξει οργανωμένο “σχέδιο” τόσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όσο και από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και συγκεκριμένα από την BLUE STAR.

Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ίο και Αμοργό

Το κλιμάκιο των γιατρών του Ιατρικό Συλλόγου Αθήνας και της εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησαν εξετάσεις το περασμένο σαββατοκύριακο σε Θηρασιά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Αμοργό και Σαντορίνη. Στο πλαίσιο της αυτής της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν 421 παιδιατρικές, καρδιολογικές και άλλου είδους απαραίτητες εξετάσεις όπως επίσης και εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν 84 ηλικιωμένοι, 238 παιδιά ανασφάλιστων οικογενειών για τις σχολικές τους βεβαιώσεις, ενώ σε 53 κατοίκους έγιναν εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις και 46 εμβολιασμοί. Επίσης παραδόθηκαν 56 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό

Το διήμερο οδοιπορικό υγείας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της “Αποστολής” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τις Ιερές Μητροπόλης Σύρου, Θήρας-Αμοργού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους αρμόδιους Δήμους.

Ευχαριστίες προς την BLUE STAR

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος με σχετική δήλωσή του ευχαριστεί τη διοίκηση της BLUE STAR Ναυτιλιακή Α.Ε. για την αμέριστη στήριξή της και την κοινωνική ευαισθησία της στην υλοποίηση των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής προς τους κατοίκους των νησιών μέσω της δωρεάν μετακίνησης των μελών των ιατρικών αποστολών και της μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού. Όπως τόνισε ο κ. Πουσσαίος «η άμεση ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας κατέδειξε για μια ακόμη φορά το αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύει σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις, ειδικότερα στη σημερινή δύσκολη για όλους συγκυρία» για να καταλήξει: «Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ, γιατί στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, η εταιρεία σας συμμερίζεται τον αυτονόητο τρόπο ζωής, αυτόν της αλληλεγγύης, που είναι ο μόνος που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

 

,

 

(/ 7 22813-61500 / 22810-82376 ü g.poussaios@pnai.gov.gr