11ο Χαριστικό και Ανταλλακτικό Παζάρι

Το Συριανό Δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, πιστό στις ιδέες της αλληλέγγυας οικονομίας διοργάνωσε χθες στο κτίριο Κορνηλάκη το 11ο Χαριστικό και Ανταλλακτικό Παζάρι. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ή να χαρίσουν αγαπημένα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, βιβλία, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσεως και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και το 4ο σανοπάζαρο με μονάδα ανταλλαγής το Συριανό ανταλλακτικό νόμισμα (σ.α.νο ).

Υπενθυμίζεται ότι η ισορροπία ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό συμφέρον, η συμφωνία ότι κανείς και καμιά δεν επιδιώκει την εκμετάλλευση αλλά μόνον την εξυπηρέτηση αναγκών, η λειτουργία της συνέλευσης ως μοναδικού τρόπου επίλυσης των προβλημάτων που ανακύπτουν, αποτελούν μερικές από τις αρχές του Δικτύου.

Οι υπηρεσίες καταχωρούνται σε λίστες προσβάσιμες στον καθένα που επιθυμεί να προσφέρει ή να λάβει μια υπηρεσία. Στους πίνακες αναγράφονται οι υπηρεσίες και τα στοιχεία του συναλλασσόμενου, καθώς και οι μονάδες ανταλλαγής.

Κατώτατο όριο είναι τα -10 σανο και ανώτατο τα +50 σανο. Η ισοτιμία ορίζεται 1 σανο=1 ώρα και βασίζεται στο πλαίσιο των σχέσεων εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και καλών προθέσεων, στο οποίο όλοι λειτουργούν στη συνέλευση του Δικτύου.

Ετικέτες: