Παραμελημένο το μονοπάτι στα σύνορα των Καμινίων με τον Άγιο Γεώργιο

Φυσικά εμπόδια

Σε μικρό “Αμαζόνιο” τείνει να εξελιχθεί το μονοπάτι που οδηγεί από τα Καμίνια στην πίσω πλευρά του Νεκροταφείου του Αγίου Γεωργίου.

Οι συχνές και ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών συνέβαλαν στη βλάστηση της περιοχής ακόμα και σε σημεία τα οποία θα έπρεπε να είναι καθαρά για την ευκολότερη διέλευση των πεζών, οι οποίοι επιλέγουν τον συγκεκριμένο δρόμο με κατεύθυνση είτε τον Ιερό Ναό, είτε το κέντρο της Ερμούπολης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι περάσματα όπως αυτό καθαρίζονται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου λίγο πριν από την περιφορά των Επιταφίων την άνοιξη, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι μέχρι τότε η γρήγορη αύξηση της χλωρίδας θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών. Αγριόχορτα, λουλούδια και φυτά είναι απλωμένα κατά μήκος των σκαλιών, τα οποία μάλιστα κρατούν εγκλωβισμένα τα απορρίμματα τα οποία παρασύρει ο αέρας. Παράλληλα, ένα ακόμη εμπόδιο είναι και πέτρες από εγκαταλειμμένο ακίνητο της περιοχής το οποίο καταρρέει σταδιακά, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών που διαβαίνουν το εν λόγω μονοπάτι για την εξυπηρέτησή τους.

Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η άμεση παρέμβαση των υπευθύνων ακόμα και σε σημεία του νησιού, τα οποία αν και μη κεντρικά, είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστα λόγω της σύνδεσης τους με το κέντρο.

Ετικέτες: