Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σύρου στη γιορτινή Ερμούπολη

“Το χαμόγελο είναι η καλύτερη απάντηση”

Τη στολισμένη αγορά της Σύρου επισκέφτηκε όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος ευχήθηκε στους επιχειρηματίες Ευλογημένα Χριστούγεννα, με υγεία και με τα σμύρνα της ελπίδας για οικονομική ανάκαμψη και ευημερία.

Με την εκτίμηση ότι η πίστη και η αγάπη είναι τα απαραίτητα εφόδια για να διακρίνει κανείς ότι πίσω από την καταχνιά υπάρχει πάντα το φως, ο κ. Δωρόθεος δώρισε στους καταστηματάρχες το καθιερωμένο Χριστόψωμο, ένα από τα ομορφότερα έθιμα των άγιων αυτών ημερών. Παράλληλα, ευχήθηκε σε όλους το νέο έτος 2014 να φέρει την ελπίδα στην καρδιά μας, την αισιοδοξία στα παιδιά μας και το χαμόγελο στα πρόσωπά μας, ενώ δεν παρέλειψε να γράψει τις ευχές του και στα ξύλινα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν στηθεί στον πεζόδρομο του νησιού.

Ευχές και δώρα στις τοπικές επιχειρήσεις

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ο Μητροπολίτης Σύρου δεν έκρυψε τη λύπη του για την περιορισμένη αγοραστική κίνηση, απόρροια της οικονομικής κρίσης η οποία απειλεί ακόμα και με “λουκέτο” πολλές επιχειρήσεις. Ωστόσο σημείωσε ότι “επειδή οι ημέρες είναι γιορτινές πρέπει να έχουμε ελπίδα και να αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Γι' αυτό θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου όλα αυτά τα ωραία μαγαζιά που έχουμε τα οποία θεωρώ ότι είναι εφάμιλλα της Αθήνας κι ακόμα καλύτερα, να αποκτήσουν κίνηση ώστε και οι καταστηματάρχες να εργαστούν αλλά και η αγορά να κινηθεί”.

Επιπροσθέτως ευχήθηκε “ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος με όλες τις χάρες και τις χαρές του Θεού και γρήγορα οι στεναχώριες και τα προβλήματα να απομακρυνθούν από την πατρίδα μας και από τα νησιά μας και κυρίως από τη Σύρο που ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο πλήττεται περισσότερο”. Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει ο επιχειρηματικός κόσμος της Σύρου να δώσει ζωή στην τοπική αγορά, σκορπώντας λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι παρ' όλες τις δυσκολίες το χαμόγελο δε σβήνεται από τα χείλη των ανθρώπων.

“Οι ίδιοι δε χάνουν το κουράγιο τους, γιατί πάντα ο Έλληνας και λίγο πριν τις μάχες που έδινε για την πατρίδα του και λίγο πριν τις μάχες που έδινε για τα μεγάλα γεγονότα είχε μέσα του μια αισιοδοξία και ήταν χαμογελαστός. Και νομίζω ότι αυτό το ερώτημα στα χείλη των ανθρώπων είναι η καλύτερη απάντηση στα απανωτά χτυπήματα που δέχεται ο λαός μας”, κατέληξε.

Ετικέτες: