"Ταχυδρομήθηκαν" και φέτος οι επιθυμίες των παιδιών

Διπλάσιος συγκριτικά με τα αντίστοιχα ποσοστά του 2010 ήταν ο αριθμός των γραμμάτων που έλαβε φέτος ο Άγιος Βασίλης, αποδεικνύοντας ότι ο πατροπαράδοτος τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων δεν τείνει να εκλείψει, τουλάχιστον τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Συνολικά επτά εκατομμύρια γράμματα έλαβε φέτος από όλο τον κόσμο ο αγαπημένος Άγιος μικρών και μεγάλων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης με τις χώρες οι οποίες επιλέγουν να ζητήσουν ταχυδρομικά τα δώρα τους από τον ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από την πρώτη απόπειρα των Ελληνικών Ταχυδρομείων να απαντήσουν στα χιλιάδες γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη, που συγκεντρώνονται τις ημέρες των Χριστουγέννων στα ΕΛΤΑ. Για μία ακόμη χρονιά τα ΕΛΤΑ παρότρυναν τους μικρούς τους φίλους, αλλά και όσους σε πείσμα των καιρών στην αθωότητα, να “ταχυδρομήσουν” τα όνειρα και τις επιθυμίες τους στον Άγιο Βασίλη.

Όπως υπογραμμίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο διευθυντής του Ταχυδρομείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς τα φετινά Χριστούγεννα σημειώθηκε μεγάλη κίνηση στην αποστολή αλληλογραφίας και ευχητήριων καρτών μέσω της υπηρεσίας. “Σε αυτό συνέβαλαν σημαντικά οι εορταστικές δράσεις των επιχειρηματιών στον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού, οι οποίες έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να αλλάξει καταρχάς η διάθεση και να δούμε πλέον με άλλο πρίσμα τις γιορτές και το μέλλον όχι μόνο της Σύρου αλλά και γενικότερα της Ελλάδας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, τονίζει πως η αύξηση στην κίνηση του ταχυδρομείου αποδεικνύει πως τα ΕΛΤΑ προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες, προσπαθώντας μέσα από αυτές να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την κοινωνία.

Ετικέτες: