Βραβεύσεις Ελλήνων Πλοιάρχων

Ανθρωπισμός προς μίμηση

Τον Καστοριανό καπετάνιο Θεόφιλο Πουλιόπουλο τίμησαν την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, Γιώργος Βλάχος.

Ο πλοίαρχος του Speedrunner III βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στη διάσωση ενός επιβαίνοντα σε φουσκωτή λέμβο που έλαβε χώρα στις 7 Ιουλίου 2013 ανοικτά της Σερίφου, καθώς και στη διάσωση αλιευτικού σκάφους στις 17 Αυγούστου 2013, ανοικτά του Σουνίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR), η Ακαδημία Αθηνών και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τα βραβεία που απονέμουν στην Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού, τιμούν την ανθρωπιστική συμπεριφορά των Ελλήνων πλοιάρχων, οι οποίοι διακρίθηκαν για τη διάσωση ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε ιδιαίτερη μνεία για το σθένος και τη γενναιότητα των Ελλήνων Πλοιάρχων, οι οποίοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι πάντα έτοιμοι να παίξουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για να σώσουν συνανθρώπους τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον καπετάνιο “Αδαμάντιος Κοραής” Ισίδωρο Λιγνό για την ασφαλή αποβίβαση 45 επιβατών στην Κίμωλο με δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την 25η Μαρτίου 2013, καθώς και στον καπετάνιο του “Μυτιλήνη” Γεώργιο Αρβανίτη για την περισυλλογή ενός ατόμου και του σκάφους του, βόρεια του ακρωτηρίου Δρακάνου στις 20 Αυγούστου 2013.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φίλοι και γνωστοί των τιμώμενων προσώπων, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων και τηλεοπτικών μέσων.