Το ΕΛΤΑ Σύρου στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα

Το Ταχυδρομείο Σύρου στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα

Το μαγικό “ταξίδι” της αλληλογραφίας, από τη δημιουργία και την αποστολή, μέχρι τη συλλογή και τη διανομή του γράμματος στον παραλήπτη, παρακολούθησαν το πρωί της Παρασκευής οι μαθητές του Νηπιαγωγείου του Φοίνικα, μέσα από το δρώμενο που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι του ΕΛΤΑ Σύρου, με θέμα τη λειτουργία του Ταχυδρομείου.

Ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Δημήτρης Κοσμάς και οι συνεργάτες του μίλησαν στα παιδιά για την ιστορία του Ταχυδρομείου της Σύρου, ενώ δια της βιωματικής μεθόδου παρουσίασαν τη διαδικασία αποστολής και παραλαβής της αλληλογραφίας, που παραμένει ένας κλασικός και αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι μαθητές είχαν μάλιστα την ευκαιρία να ρίξουν στο γραμματοκιβώτια τα δικά τους γράμματα, τα οποία θα ταχυδρομηθούν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο του Φοίνικα άνοιξε και επίσημα τον κύκλο επαφών του Ταχυδρομείου με την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, οι οποίες θα συνεχιστούν με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το ταχυδρομικό αντικείμενο και τον φιλοτελισμό.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο

Ετικέτες: