Παρέμβαση στα υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών από τους αμμοβολιστές για τη μη συμμετοχή σε επιδοτούμενα σεμινάρια

“Αποκλεισμός”

Την “άμεση ένταξη της Σύρου και των Κυκλάδων στο Ε.Π. Ε.Π.Α.Ν.Α.Δ. ή άλλου αντίστοιχου προγράμματος” που σχετίζεται με την ενίσχυση των ανέργων, ζητούν με επιστολή τους προς τα υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών τα μέλη της Ένωσης υφαλοκαθαριστών, ματσακονιστών αμμοβολιστών και καθαριστών Σύρου.

“Μη πραγματικός ισχυρισμός”

Ειδικότερα, στην επιστολή που απέστειλαν, εξηγούν πρωτίστως πως, μέσω του τοπικού παραρτήματος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ενημερώθηκαν πως η Σύρος και συνολικά τα νησιά των Κυκλάδων αποκλείονται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ε.Π.Α.Ν.Α.Δ. παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δεχθεί το Σωματείο τον Οκτώβρη του 2013 σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, που αφορά “στην πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων του κλάδου κατά το παράδειγμα του Περάματος”.

Ωστόσο, όπως προσθέτουν ακολούθως, μετά από νεότερη ενημέρωση και μάλιστα μετά από έγγραφο του διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, κ. Παπαδόγαμβρου, πως, “λόγω υπέρβασης του σχετικού προϋπολογισμού του Ε.Π. (Ε.Π.Α.Ν.Α.Δ.) “μπορεί να γίνουν νέες εντάξεις προγραμμάτων, μετά τον Ιούνιο του 2014” και εφόσον διαπιστωθούν μη υψηλοί ρυθμοί απορροφητικότητας ήδη εγκεκριμένων προγραμμάτων”, τα μέλη της Ένωσης αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα την παρέμβαση των αρμόδιων της κυβέρνησης, καθώς τονίζουν πως, “Ο ισχυρισμός αυτός φαντάζει μη πραγματικός , καθώς κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν δόθηκε ούτε καν οι ενέργειες προετοιμασίας – ωρίμανσης” ενώ “προξενεί απορίες το γεγονός ότι ενώ για την υλοποίηση σχετικού προγράμματος στην Σύρο, οι ενέργειες ( υποβολή σχετικών στοιχείων) από πλευράς μας σύμφωνα με τις οδηγίες των υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν γίνει το Οκτώβρη του 2013 και το αντίστοιχα προγράμματα ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο του 2014, χωρίς την Σύρο και με υπερκαλυμμένο – εξαντλημένο τον διαθέσιμο προϋπολογισμό”.

Επιπλέον, αναφέρουν πως πληροφορήθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντας “ανεπίσημα, ότι τοπικοί παράγοντες παρενέβησαν δηλώνοντας, εντελώς ανακριβώς, μη ετοιμότητα των σχετικών τοπικών δομών, προκειμένου η τυχόν υλοποίηση αντίστοιχου προγράμματος να πραγματοποιηθεί υπό τον έλεγχο νέας διοίκησης του Ε.Κ. Κυκλάδων με προφανείς σκοπούς”, υποστηρίζοντας τέλος ότι, “η όλη προσπάθεια φέρεται να αφορά μόνο τους συναδέλφους εργαζόμενους στο τοπικό ναυπηγείο, ενώ το αρχικό αίτημα αφορούσε σε όλους του εργαζομένους και ανέργους του κλάδου.

Διόρθωση... της “αδικίας”

Ολοκληρώνοντας, τα μέλη της Ένωσης, επισημαίνουν ότι, “επειδή το “φαινόμενο” των επιλεκτικών ενισχύσεων σε εργαζόμενους της Σύρου, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. υπουργός Εργασίας, έχει προηγούμενο με την έκτακτη ενίσχυση των 1.000 ευρώ για τους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευή, που στην Σύρο δόθηκε μόνο στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σύρου με σχέση αορίστου χρόνου, ενώ αποκλείστηκαν οι έκτακτοι εργαζόμενοι”, ζητούν να λάβει τέλος “η άδικη αντιμετώπιση” και να υπάρξει “άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης αλλά και υποβοήθησης επανένταξης στην αγορά εργασίας”.

Ετικέτες: