Επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Συντηρητικού... χαρακτήρα

Ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες επισκευής και συντήρησης σε αίθουσες των κτιριακών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πλατεία Τσιροπινά στην Ερμούπολη για την υποδοχή της Νέας Περιφερειακής Αρχής.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες εργασίες υλοποιούνται εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων της νεοεκλογείσας Περιφερειακής Αρχής - μετά από αίτημά της - με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα από την έναρξη της νέας Αυτοδιοικητικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο οι επισκευαστικές εργασίες - συνολικά όμως - αποτελούν εδώ και καιρό ένα αίτημα που στόχο έχει τη συντήρηση ενός τόσο σημαντικού κτηρίου ιστορικής σημασίας που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα υφιστάμενα προβλήματα που “στοιχειώνουν” την αίγλη του κτηρίου έχουν αναφερθεί πολλές φορές, ωστόσο είναι κατανοητό το γεγονός πως μία συνολική παρέμβαση θα απαιτούσε ένα μεγάλο κονδύλι. Πάντως, η μερική συντήρηση των αιθουσών του κτηρίου είναι ένα θετικό βήμα έστω και λίγες ημέρες πριν τα πρόσωπα της νέας Περιφερειακής Αρχής βρεθούν και επίσημα στο “τιμόνι” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.