Ανάγκη για “φρεσκάρισμα”

  • Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2014 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 2 Σεπ. 2014 - 8:24
  • /   Συντάκτης: Ραέλα Αζιζαϊ

Εμφανής είναι η ανάγκη για... φρεσκάρισμα των διαβάσεων μπροστά από τις σχολικές μονάδες του νησιού προς όφελος των παιδιών που για ακόμη μια χρονιά χρειάζεται να διέρχονται με ασφάλεια τους δρόμους καθημερινά.

Όπως φαίνεται στο σημερινό φωτορεπορτάζ της “Κοινής Γνώμης” πολλές εξ αυτών που έχουν σχεδιασθεί σε κομβικά σημεία και μάλιστα σε δρόμους με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και της απομάκρυνσης των μαθητών από και προς το σχολείο τους, έχουν ξεθωριάσει και είναι ορατές μετά βίας, αφού η αυξημένη διέλευση οχημάτων και δικύκλων καθιστά τη συντήρησή τους αναγκαία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς αυτές, με δυσκολία διακρίνονται.

Επιπρόσθετα, ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου κρίνεται αναγκαία η συντήρηση ή ακόμη και η τοποθέτηση – όπου δεν υφίστανται – προειδοποιητικής σήμανσης προς τους οδηγούς για την ύπαρξη σχολείων, ώστε να μετριάζουν την ταχύτητά τους και να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η κατάλληλη σήμανση λείπει, με αποτέλεσμα λόγω της περιορισμένης ορατότητας, πολλοί από τους οδηγούς που αγνοούν τη λειτουργία σχολείων να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες που η αναχώρηση των μαθητών είναι αυξημένη από τα σχολεία.