Σύλλογος Καρκινοπαθών Κυκλάδων

Πλεόνασμα προσφοράς

Ο σχετικά νεοσύστατος Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων προέβη τις τελευταίες ημέρες στη διεξαγωγή της πρώτης εκλογικής συνέλευσης ενώ εχθές το απόγευμα είχαν προγραμματιστεί εκλογές για την εκλογή του συμβουλίου, οι οποίες όμως μεταφέρθηκαν για την ερχόμενη εβδομάδα, λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ο Σύλλογος ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Μάιο έχει πλέον συγκροτηθεί πλήρως μετά τις εκλογές για τον σχηματισμό του συμβουλίου.

Οικονομική και ηθική στήριξη

Η έλλειψη αντίστοιχου Συλλόγου στο νησί οδήγησε την κ. Μπάιλα στο να πάρει την πρωτοβουλία δημιουργίας του, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στη '''Κοινή Γνώμη''. Αν και στην αρχή δίσταζε να υλοποιήσει την ιδέα της, τελικά η ανάγκη προσφοράς αποτέλεσε κινητήρια δύναμη και για την ίδια και για όσους ενστερνίστηκαν την σκέψη της. Μια προσπάθεια ομαδική που δεν περιορίζεται στα σύνορα του νησιού αλλά στοχεύει στην επέκταση του και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων τα οποία έχουν πολλές ανάγκες.

Βασικός όμως στόχος των φίλων και μελών του Συλλόγου, σύμφωνα με την κ. Μπάιλα, είναι να καταφέρουν να βοηθήσουν τους ασθενείς “να αντιληφθούν ότι ο καρκίνος δεν αποτελεί ανίατη αρρώστια και να σκεφτούν αισιόδοξα προκειμένου να μπορέσουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα, το οποίο αν και στην αρχή φαντάζει κάτι ανίκητο στην πραγματικότητα όμως με τη βοήθεια της επιστήμης και πίστης μπορεί να θεραπευτεί”. Για την ίδια αποτελεί πολύ σημαντικό να “εξαληφθεί ο φόβος του θανάτου” που διακατέχει όσους έρχονται αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Παράλληλα η οικονομική και ηθική συμπαράσταση όσων δίνουν καθημερινά μάχες αποτελούν εξίσου σημαντικούς στόχους για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων.

Η οικονομική ενίσχυση είναι ένα καίριο ζήτημα, καθώς πολλοί εκ των ασθενών δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά, δεδομένου ότι τόσο οι εξετάσεις όσο και οι επεμβάσεις είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες. Προκειμένου μάλιστα να μπορέσει ο Σύλλογος να εξασφαλίσει τα χρηματικά ποσά τα οποία απαιτούνται, σκοπεύει να ξεκινήσει διάφορες δράσεις και πραγματοποίηση κάποιων εκδηλώσεων. Από την άλλη η ηθική συμπαράσταση αποτελεί εξίσου σημαντικό στοιχείο στήριξης, δεδομένου ότι η καλή ψυχολογία είναι το σημαντικότερο βήμα για έναν ασθενή ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει την ασθένεια και να “βγει νικητής”.

Συγκινητική η αρωγή των πολιτών

Πέρα από τη συμμετοχή των φίλων και μελών του Συλλόγου, που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να στέκονται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, η κ. Μπάιλα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “η αποδοχή του κόσμου είναι ιδιαίτερα συγκινητική”. Πολλοί είναι αυτοί που από την αρχή της λειτουργίας του Συλλόγου έσπευσαν να ενισχύσουν και να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει ο Σύλλογος.