Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις

Όταν η φαντασία μαθητών και εκπαιδευτικών ενώνεται τότε δημιουργείται ένας όμορφος κόσμος εντός των εκπαιδευτικών μονάδων κάτι το οποίο λειτουργεί θετικά για τους μικρούς μαθητές.

Φιγούρες βγαλμένες από παιδικά παραμύθια γνωστά σε όλους αλλά και ζωγραφιές ανέμελες από τη φαντασία των μικρών μαθητών στολίζουν τους τοίχους του 1ου δημοτικού σχολείου Ερμούπολης δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ευχάριστη τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όσο και για όποιον επισκέπτεται το σχολείο.

Οι εκπαιδευτικές μονάδες αποτελούν τον “ιερό χώρο” της μάθησης καθώς στον χώρο αυτό οι παιδαγωγοί προσπαθούν να δώσουν κατευθύνσεις, οράματα και ελπίδες στους μαθητές. Πέρα όμως από τον παιδαγωγικό ρόλο το σχολείο θα πρέπει να αφυπνίζει τη συνείδηση και την έμπνευση των μαθητών οι οποίοι θα αποτελέσουν την αυριανή κοινωνία. Με το να δημιουργείς όμορφες εικόνες με χρώματα στους τοίχους ενός σχολείου διδάσκεις σε ένα παιδί την αξία της τέχνης η οποία εκφράζεται μέσα από την ελεύθερη σκέψη και φαντασία.

Εκτός από το πρώτο δημοτικό σχολείο Εμρούπολης τοιχογραφίας στους τοίχους με εικόνες από παραμύθια έχει κάνει και το τέταρτο δημοτικό δημιουργώντας μια άλλη φιλοσοφία για την εικόνα που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία, μια προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται μέσα από την συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών.