Βραβεύσεις επιτυχόντων μαθητών από τον Σύλλογο Τριτέκνων Κυκλάδων “Ουσύρα”

Υπόκλιση στο μέλλον του τόπου

Τους επιτυχόντες μαθητές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας βράβευσε για τρίτη συνεχή χρόνια ο Σύλλογος Τριτέκνων Κυκλάδων “Ουσύρα”, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσής του στο προαύλιο του Αγίου Νεκταρίου, παρουσία δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της Εισαγγελικής Αρχής, της Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος κ. Θωμαΐς Παραβάλου συνεχάρη τα 19 παιδιά μελών του Συλλόγου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν το προηγούμενο σχολικό έτος για να καταφέρουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Όπως σημείωσε, η προσπάθεια αυτή τιμά και τους καθηγητές τους, οι οποίοι τους “όπλισαν” με γνώση, υπομονή, ενθάρρυνση, αλλά και δύναμη για να είναι μαχητές στη ζωή. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία δοκιμασία όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς τους, οι οποίοι πρέπει να στέκονται όρθιοι, να τα περιβάλλουν με αγάπη και κατανόηση και να τα επιβραβεύουν όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Στους επιτυχόντες απονεμήθηκε ακόμα ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για την κάλυψη των πρώτων εξόδων τους.

Οι βραβευθέντες της Σύρου

Οι μαθητές που βραβεύτηκαν από τη Σύρο ήταν οι: Σμαράγδα Γκιουζέλη (Τμήμα Δημοσίας Υγείας και Κοινοτικής Υγείας του Τ.Ε.Ι Αθήνας), Γεωργία Ζαράνη (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Ρέθυμνο), Ειρήνη Κουμπαράκη (Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο), Μαρία – Στέλλα Σαγκινέτου (Πολιτικής Επιστήμης στο Ρέθυμνο), Καλλιόπη Σιγάλα (Επιστημ΄ν Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ρόδου), Ανάργυρος Βαρθαλίτης (Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Σέρρες, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας), Χρισίνα Γκιουζέλη (Φυσικοθεραπεία Θεσσαλονίκης), Ρόζα Μανωλά (Μεσογειακών Σπουδών, Ρόδος), Ελένη Παρασκευοπούλου (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Ιωάννινα) και Θεόδωρος Πρίντεζης (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Αθήνα).

Εκτός από τους επιτυχόντες της Σύρου βραβεύτηκαν επίσης πέντε εισακτέοι από τη Μύκονο, τρεις από την Άνδρο και ένας από τη Μήλο. Συγχαρητήρια επιστολή προς τους μαθητές απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης μαζί 19 αντίτυπα του βιβλίου της Δρ. Ελπίδας Πρίντεζη Καμπέλλη, “Η ιστορία της Εκπαίδευσης στη Σύρο κατά τον 17ο και 19ο αιώνα”.

Την εκδήλωση του Συλλόγου πλαισίωσε χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, το οποίο παρουσίασε πέντε χορούς, ενώ ακολούθησε κέρασμα για τους φίλους του συλλόγου.