6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών

“Γυναίκες εν δράσει”

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου διοργανώνει φέτος το 6ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών στη Χώρα της Άνδρου στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου με βασικό θέμα “Γυναίκες εν δράσει” που θα αφορά στις πρωτοβουλίες των γυναικών και τις δράσεις που προωθούν απέναντι στην οικονομική κρίση.

Το συνέδριο απευθύνεται στα μέλη των Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων, ωστόσο είναι ανοικτό και στο ευρύτερο κοινό. Υπενθυμίζεται πως, ο θεσμός ξεκίνησε το 2006 από την Νάουσα της Πάρου και συνεχίζει με φιλόδοξα βήματα μέχρι σήμερα με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων Συλλόγων από το νομό.

Αξίζει να αναφερθεί, πως εκτός από τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί, θα λάβουν χώρα ξεναγήσεις των φιλοξενούμενων στους τόπους γυρισμάτων της ταινίας “Μικρά Αγγλία”, στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης και στη Ιερά Μονή Παναχράντου.

Πρόγραμμα ομιλιών

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν και θα μιλήσουν τα εξής πρόσωπα: Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας,Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας, Μυρσίνη Ζόρμπα, Πρόεδρος του Δικτύου για τα δικαιώματα του Παιδιού - Πρώην Ευρωβουλευτής, Μαρία Βαστάρδη, Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας, Μανιώ Μάνεση Δημοσιογράφος και πρόεδρος Συνδέσμου Στενιωτών Άνδρου, Αφροδίτη Πριμικύρη, Κλινική ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Ελένη Πολίτου, οικονομολόγος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Άνδρου, Αργυρώ Φαλάγγα, Στέλεχος Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μαρία Ψαρού, Πρόεδρος ΚΟΙΝΣΕΠ καθώς όμως και εκπρόσωποι των Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων.