Σειρά ακυρώσεων ακτοπλοϊκών δρομολογίων εξαιτίας ισχυρών ανέμων

Κακοκαιρίας... το ανάγνωσμα

Ντόμινο ακυρώσεων προγραμματισμένων ακτοπλοϊκών δρομολογίων παρατηρείται στις Κυκλάδες όποτε πνέουν θυελλώδεις άνεμοι όπως είναι εύλογο άλλωστε για την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με όσα επιβεβαιώνει ένας νέος μίνι απολογισμός των προηγούμενων ημερών.

Πρόκειται για ένα σύνηθες “φαινόμενο” στους νησιώτες κατά κύριο λόγο τους χειμερινούς μήνες, όπου η κακοκαιρία όχι μόνο εμποδίζει τα πλοία να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους, αλλά και πολλά από αυτά, κυρίως δε, εκείνα που εξυπηρετούν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, τα φέρνει τετ α τετ με την παντελή αδυναμία προσέγγισης, σε λιμάνια... μόλους μικρών νησιών. Δεν είναι άλλωστε, λίγες οι φορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας βίντεο και φωτογραφίες με τα πλοία, στη γραμμή των Κυκλάδων αλλά και τους πλοιάρχους, να παλεύουν με τα πολλά μποφόρ.

Πρόσφατος απολογισμός

Συγκεκριμένα, οι πρόσφατες ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο όπως ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές είχαν ως εξής: Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προχθεσινό δρομολόγιο του Ε/Γ-ΚΑΤ “SEA JET 2” N.Π.10571, με ώρα αναχώρησης 07:00 από τον λιμένα του Πειραιά, για Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Ίο-Θήρα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Επίσης, ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π.11045, την ίδια ημέρα, με ώρα αναχώρησης 07:00 από τον λιμένα Σύρου, για Πάρο-Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ενώ επιπρόσθετα, ακυρώθηκε το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ “ΧΑΙΣΠΙΝΤ 5” Ν.Π.11419, με ώρα αναχώρησης 09:45 από τον λιμένα Ηρακλείου, για Θήρα-Νάξο-Πάρο-Μύκονο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για το εν λόγω δρομολόγιο είχαν εκδοθεί 175 εισιτήρια. Τέλος, αναφέρεται πως στο Αιγαίο ευρύτερα, ανεκτέλεστο παρέμεινε το δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ-Κ/Μ “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ” Ν.Ρ. 46, με ώρα αναχώρησης 08:30 από λιμένα Ρόδου, για Σύμη-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Πάτμο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο είχαν εκδοθεί 208 εισιτήρια επιβατών.

Ετικέτες: