Εορτασμός της "Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας" στη Σύρο

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.15’, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμούπολης Σύρου, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά την Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

Όσοι επιθυμούν, καθώς και οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. καλούνται να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2014:

  • Από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου περί ώρα 10.00’, στην πόλη της Ρόδου.

  • Από την Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου περί ώρα 09.00’, στην πόλη της Κω.

Επίσης,στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιείται από 14 έως 22.10.2014, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού, για την Τράπεζα αίματος του Σώματος και για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.