Βόλτα στην Τήνο με λευκό μπαστούνι

Πηγή: tinostoday

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των Τηνίων στη βόλτα - περίπατο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας για το λευκό μπαστούνι.

Σημειώνεται ότι η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η δράση “Όταν το λευκό μπαστούνι μετατρέπεται σε όραση” είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την όρασή τους, αλλά θα ήθελαν να γνωρίζουν πώς είναι οι εικόνες που σχηματίζει όταν περπατάει στον δρόμο ένας τυφλός ή κάποιος με μειωμένη όραση, κινούμενος με το λευκό μπαστούνι του.

Αντίστοιχη δράση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο από τον Σύλλογο ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων “Αρωγή”, με τίτλο “Το λευκό μπαστούνι και η ζωή γύρω μας”

Φωτογραφικό υλικό: Παναγιώτης Μπουζαλάκος