Εορτασμός της “Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας”

Με θρησκευτική ευλάβεια και προσήκοντα σεβασμό εορτάστηκε χθες στη Σύρο η “Ημέρα της Αστυνομίας” και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου και εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

“Η κοινωνία δικαιούται μία σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία”

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Δημητρίου Τσακνάκη, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις υποχρεώσεις και τον απαιτητικό ρόλο που καλείται να αναλάβει σήμερα ένας αστυνομικός.

“Η ασφάλεια των συνόρων, η τροχαία αστυνόμευση, το θεμελιώδες καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, η εμπορία ανθρώπων, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι παραδοσιακές απειλές της τρομοκρατίας και η διαχρονική διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και φυσικά η νεώτερη μορφή που είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν μερικές από τις αποστολές του πολυδιάστατου έργου μας. Αυτές πρέπει σθεναρά να καταπολεμούμε, ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας” τόνισε, σημειώνοντας πως η κοινωνία δικαιούται μια νέα Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, προσιτή, με ενισχυμένη την αστυνόμευση που να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας

Ετικέτες: