Συγκέντρωση τετραδίων και γραφικής ύλης από την ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων

Ορμητήρια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Γάζας

  • Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2014 - 06:10

Τη συμπαράστασή της στα παιδιά και τον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης, θύματα των ανηλεών βομβαρδισμών, της χερσαίας εισβολής των στρατιωτικών δυνάμεων και της χρήσης διεθνών απαγορευμένων όπλων, εκφράζει η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων, συμμετέχοντας στην καμπάνια αλληλεγγύης “ένα τετράδιο για τα παιδιά της Γάζας”.

Η καμπάνια αποτελεί μια πρωτοβουλία της Π.Σ.Ο. (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία) και της F.I.S.E (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα

Τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι και γραφική ύλη συγκεντρώνονται σε κάθε σχολείο της ΕΛΜΕ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα αποσταλούν στα γραφεία της “Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών” που εδρεύει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για να παραδοθούν με ειδική αποστολή στην Παλαιστίνη.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλοντας το ισραηλινό έγκλημα, που πραγματοποιείται με τη συνέργεια της αμερικανικής κυβέρνησης, με την ανοχή και την τήρηση πολιτικής ίσων αποστάσεων απέναντι σε θύτες και θύματα από την ΕΕ και τον ΟΗΕ, αλλά και με την αφωνία των αντιδραστικών αραβικών κυβερνήσεων.

Άδικη επίθεση

Συγκεκριμένα αναφέρει: “η εικόνα της μικρής Παλαιστίνιας στη γάζα που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού της ψάχνει στα ερείπια τα βιβλία της αποτυπώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο τη θηριωδία του σύγχρονου ιμπεριαλισμού.

Το κράτος του Ισραήλ οδήγησε στο θάνατο 565 μαθητές, 3000 τραυματίστηκαν και 277 σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς. Συνένοχοι στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης είναι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ αφού δεν έκαναν απολύτως τίποτα να εμποδίσουν αυτή την επίθεση.

Είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού και κάθε προοδευτικού ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και των αγώνων του ενάντια στην κατοχή και την καταδυνάστευση”.

Ως εκ τούτου, η ΕΛΜΕ καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης που διεξάγεται σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μαθητές και εκπαιδευτικοί συζητούν τα πραγματικά αίτια της άδικης επίθεσης στο λαό της Παλαιστίνης και για τον ηρωικό αγώνα τους για πατρίδα και ανεξαρτησία.