Ημερίδα Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Κέα

«Σχέσεις, επικοινωνία και προβλήματα σε σχολείο και οικογένεια»

  • Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2014 - 06:10

Στον Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κέας «Στυλιανός Ρέστης» έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα «Σχέσεις, επικοινωνία και προβλήματα στο σχολείο και την οικογένεια», η οποία πραγματοποιήθηκε από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και Δυτικών Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Κέας.

Ο συντονιστής του έργου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων, Πούλιος Αντώνης, άνοιξε την ημερίδα ενώ στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο του νησιού, Ιωάννη Ευαγγέλου , ο οποίος με τη σειρά του απηύθυνε χαιρετισμό. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η ψυχίατρος των κλιμακίων Κέας και Κύθνου Καραμέτου Ματίνα, η οποίας ανέλυσε το θέμα «Σχέσεις και επικοινωνία στην οικογένεια: Οδύσσεια ή κοινή περιπλάνηση;». Η ψυχολόγος στο κλιμάκιο της Κέας Θωμαΐδη Κατερίνα μίλησε για το μείζονος σημασίας θέμα που απασχολεί πολλούς γονείς «Το δύσκολο παιδί και το παιδί που ‘δυσκολεύεται’. Ποιος ο ρόλος της οικογένειας του σχολείου;» ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβε η ψυχολόγος Καρδαρά Ελίνα, της οποίας η ομιλία είχε θέμα «Η κρίση της εφηβείας: Στο κατώφλι της αυτονόμησης».Ακολούθησε συζήτηση με τις παρεβρισκόμενες και τους παρεβρισκόμενους στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου της Ιουλίδας, όπου έλαβε χώρα βιωματικό εργαστήριο για γονείς με θέμα «Τρόποι να είμαστε καλύτεροι γονείς –τρόποι να έχουμε καλύτερα παιδιά», το οποίο συντόνισαν οι κυρίες Θωμαΐδη και Καρδαρά.

Η συμμετοχή και στις δύο εκδηλώσεις ήταν αθρόα, παρομοίως και το ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο συνέβαλε η σπουδαία συνδρομή του Δήμου Κέας στην προώθηση της εκδήλωσης. Παράλληλα διατυπώθηκαν αιτήματα για συνέχεια στις εκδηλώσεις αυτές με αποτέλεσμα να ξεκινήσει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός αυτών των αιτημάτων.