Ξεχασμένο... στο χρόνο

  • Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, 2014 - 06:08
  • /   Eνημέρωση: 21 Οκτ. 2014 - 8:18
  • /   Συντάκτης: Ραέλα Αζιζαϊ

Ο υπαίθριος χώρος αναψυχής «Παράδεισος» του δήμου Σύρου Ερμούπολης, ο οποίος βρίσκεται στο Κάτω Μάννα, απέναντι από το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζονται τα Λύκεια, θα μπορούσε να αποτελεί έναν πραγματικό «παράδεισο» για τους δημότες του νησιού, αν δεν είχε αφεθεί ξεχασμένος στο χρόνο.

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό το αλσάκι, το οποίο αν και βρίσκεται στο κέντρο της Ερμμούπολης δίνει την εντύπωση ότι είναι σε άλλο σημείο του νησιού, παραμένει χρόνια αναξιοποίητο καθώς δεν έχουν προβλεφθεί από τους αρμόδιους ενέργειες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναβάθμιση της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων του νησιού που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν καθημερινούς περιπάτους, ενώ παράλληλα πολλές οικογένειες θα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιούν μικρές εκδρομές.

Η φθορά η οποία έχει προκληθεί, και φαίνεται από τα σπασμένα παιχνίδια και τα απορρίμματα που αντικρίζει κανείς αν τύχει να βρεθεί στην περιοχή, όπως φαίνεται δεν έχει ευαισθητοποιήσει κανέναν προκειμένου να επιδιωχθεί η συντήρηση του πάρκου. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αν και στο παρελθόν είχε συνταχθεί μελέτη για την ανάπλαση του χώρου, ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει προχωρήσει.