Κατασκευή ράμπας στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ

Υπηρεσία φιλική στα ΑΜΕΑ

Στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν πλέον πρόσβαση τα ΑΜΕΑ με την ειδική ράμπα να είναι έτοιμη μετά το πέρας των απαραίτητων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η ειδική ράμπα κατασκευάστηκε στο κέντρο της εισόδου ώστε να εξυπηρετεί απόλυτα τα αναπηρικά αμαξίδια κατά την είσοδο αλλά και την έξοδό τους, από και προς την ισόγεια αίθουσα που στεγάζονται οι υπηρεσίες της προαναφερθείσας διεύθυνσης της ΠΝΑΙ στην περιοχή “Νησάκι” της Σύρου.

Εκτός από την ειδική ράμπα ωστόσο, οι αρμόδιοι μερίμνησαν και για την αντικατάσταση της πόρτας εισόδου, αφού η φθορά που είχε υποστεί η προηγούμενη ήταν σε τέτοιο βαθμό που επιβαλλόταν να αλλάξει. Επιπρόσθετα, ο εσωτερικός χώρος μοιάζει πλέον ιδιαίτερα προσεγμένος, αφού βάφτηκαν οι τοίχοι και αντικαταστάθηκαν πλάκες και παλαιά πλακάκια, τόσο στο δάπεδο, όσο και σε τμήματα τοίχων, ενώ σημειώνεται πως υπάρχει και επαρκής φωτισμός.

Μοναδικό κομμάτι που εξωτερικά τουλάχιστον προδίδει την ηλικία του κτιρίου, παραμένει ο μεγάλο φεγγίτης ακριβώς επάνω από την πόρτα, ο οποίος και δεν αντικαταστάθηκε.

Πάντως, σημαντικότερο όλων είναι πως έγινε ένα ακόμη βήμα, που βοηθά σημαντικά στη διεκπεραίωση καθημερινών υποθέσεων των ΑΜΕΑ σε δημόσια υπηρεσία της πόλης.