Πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου

Με ιδιαίτερη αγάπη και χαρά απόφοιτοι του Τεχνικού Λυκείου Σύρου (ΤΕΛ, ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ) υποδέχτηκαν στο νησί τον άνθρωπο που τους στιγμάτισε με την καλοσύνη, την ευγένεια, το ήθος και τις γνώσεις του στα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς.

Ο κ. Γιάννης Βυζής, πρώην Διευθυντής του σχολείου με καταγωγή από τη Νάξο, ο οποίος για περισσότερο από τρεις δεκαετίες υπηρέτησε το χώρο της εκπαίδευσης, αποτελώντας πρότυπο παιδαγωγού και ανθρώπου, βρέθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για λίγες ημέρες.

Παλαιοί μαθητές που πέρασαν από τα χέρια του, έσπευσαν να τον συναντήσουν στο ξενοδοχείο “Νησάκι” όπου διαμένει, προσφέροντάς του λουλούδια και συνομιλώντας μαζί του για τα όμορφα χρόνια του Λυκείου.

Βαθιά συγκινημένος, ο κ. Βυζής ευχαρίστησε τους παλιούς μαθητές του οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια εξακολουθούν τον έχουν στην καρδιά και το μυαλό τους και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για την επόμενη επίσκεψή του στη Σύρο.

“Παρών” στη συνάντηση ήταν και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, Διονύσης Μεσσάρης ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Βυζή για την πολύχρονη προσφορά του στην εκπαίδευση.

Ετικέτες: