Φθινοπωρινές εκπτώσεις

  • Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, 2014 - 06:10

Ξεκινάει η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) η οποία θα λήξει την Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Η ΕΣΕΕ ξεκαθαρίζει πως τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00.

Παράλληλα με την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου υπενθυμίζεται σε εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι εκπτώσεις επιτρέπονται τέσσερις (4) φορές το χρόνο, δύο με τις Τακτικές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και του Αυγούστου αντίστοιχα, αλλά και δύο με τις Ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Με αφορμή την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου, μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία της νεοσύστατης υπηρεσίας του «Δικηγόρου του Εμπόρου» που δημιουργήθηκε από την ΕΣΣΕ πριν από δύο μήνες, με στόχο την εξυπηρέτηση των εμπόρων. Ειδικότερα, οι έμποροι μπορούν να απευθυνθούν πλέον στους νομικούς συμβούλους που απαρτίζουν την εταιρεία για κάθε απορία ή πρόβλημα.