Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρου

Κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο

Ανοικτό κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας απευθύνει ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρου μετά από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε με αφορμή το θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας για συζήτηση του θέματος της όχλησης των περιοίκων από το Φεστιβάλ μουσικής. 

Αυτούσια η πρόσκληση

Την Δευτέρα 20/10, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης έθεσε με αφορμή την όχληση απο το φεστιβάλ της μουσικής ομάδας του Τμήματος θέμα για αστυνομική και εισαγγελική παρέμβαση στο Πανεπιστήμιο καθώς και για το αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο του Φοιτητικού Συλλόγου. Όπως τονίσαμε και στην ανακοίνωση μας, πιστεύουμε πως οι δηλώσεις αυτές δεν ειναι τυχαίες και σκοπό εχουν τον εκφοβισμό και τον περιορισμό των φοιτητών και των δραστηριοτήτων τους, αποκρύπτοντας τα ουσιαστικά προβλήματα (όπως η έλλειψη χώρων για το Πανεπιστήμιο), πολιτική απόλυτα συνυφασμένη με αυτή της κυβέρνησης.

Έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου, καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις και ομάδες του νησιού σε μαζική παράσταση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα αυτό.