Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών δεδομένης της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία της Πέμπτης

Αλλαγές δρομολογίων λόγω της απεργίας

Διαφοροποιήσεις στην εκτέλεση δρομολογίων επιφέρει η συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

Λόγοι συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία

Όπως φαίνεται θα υπάρξουν ανεκτέλεστα δρομολόγια, τα οποία επηρεάζουν τις γραμμές για Σύρο και Κυκλάδες, λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετέχει και η ΠΝΟ με πολλά πλοία να μην αποπλέουν από τα λιμάνια. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία η απεργία των ναυτικών θα αφορά στο σύνολο των κατηγοριών των πλοίων, ενώ όσον αφορά στους λόγους συμμετοχής στην απεργία τονίζει ότι γίνεται στο πλαίσιο διεκδίκησης της κατάργησης των αντεργατικών διατάξεων για τους Έλληνες ναυτικούς ενώ στην περίπτωση που ναυτικός διωχθεί λόγω της συμμετοχής του στην απεργία θα υπερασπισθεί από την ΠΝΟ. Επίσης μέσω της ανακοίνωσης της η Ομοσπονδία κάνει σαφές ότι μεταξύ άλλων αιτείται την επανεξέταση των αποφάσεων του υπουργείου με άξονα τις οποίες έχουν μειωθεί τα πληρώματα στα πλοία, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των Ελλήνων ναυτικών. Τέλος, ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων ναυτικών, η επαναφορά του Οίκου Ναύτου και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Πέμπτης

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες όσον αφορά στα δρομολόγια από και προς τη Σύρο για αύριο, αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Το Blue Star Paros δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο των 07:30 από Πειραιά προς Σύρο- Τήνο -Μύκονο καθώς και το δρομολόγιο από Μύκονο- Τήνο -Σύρο Πειραιά. Επίσης ανεκτέλεστο θα παραμείνει και το απογευματινό δρομολόγιο της Blue Star Naxos το οποίο δεν θα αναχωρήσει στις 17:30 από Πειραιά προς Σύρο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη-Ηρακλειά- Σχοινούσα-Κουφονησι-Δονούσα-Αμοργό-Αστυπάλαια.

Τροποποιήσεις πραγματοποιεί και το Aqua Spirit το οποίο την Πέμπτη θα αναχωρήσει από το Λαύριο στις 23:29 για Κέα –Κύθνο-Σύρο και εν συνεχεία στις 16:00 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο Άνδρο και επιστροφή.

Το δρομολόγιο της Πέμπτης από Σύρο για Τήνο-Άνδρο και επιστροφή το πρωί της Παρασκευής παραμένει ανεκτέλεστο.

Καμία τροποποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί στο δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος το οποίο έρχεται από Καβάλα και αναχωρεί στις 19:20 από Σύρο για Πειραιά.

Επίσης Η GOLDEN STAR FERRIES ενημερώνει ότι λόγω της συμμετοχής των πληρωμάτων στην απεργία της Π.Ν.Ο. τα προγραμματισμένα δρομολόγια του F/B SUPERFERRY II την Πέμπτη 27 Νοεμεβρίου από και προς Ραφήνα θα παραμείνουν ανεκτέλεστα ενώ η Fast Ferries ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια της Πέμπτης, που αφορούν το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π, που αναχωρούν από Μύκονο στις 07.35 για Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα και από Ραφήνα στις 17.30 για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.